eskuvoi meghivo

esküvői meghívó
esküvői meghívó
esküvői meghívó

Vegetariánus esküvői menü

Ma már egyre nagyobb létszáma van a vegetariánusoknak a világban. A zöldségek amellett, hogy egészségesek még szépek is. Színük és formájuk szinte végtelen lehetőségeket kínál az esküvői asztal díszítésére és az ételek tálalása esetén is. Fogyaszthatjuk őket párolva, sütve de nyersen is.  Kombinálhatjuk sajtokkal, kétszersülttel, tésztával. A lehetőségek száma szinte végtelen. Kínálhatunk hozzá joghurtos szószokat, mártogatós formában kiegészíthetjük akár kenyérrel vagy egyéb pékáruval is.

Sokan azt gondolják, hogy egy vegetariánus lakoma készítése nagyon problémás lehet. Mi szeretnénk bebizonyítani, hogy ez nem így van, ezért ma közelebről megvizsgáljuk a vegetariánus konyha adta lehetőségeket.

Kezdjük egy friss innivalóval

Csak kevés vegetariánus él alkohollal, tehát az előitalt ki is hagyhatjuk, vagy a kínálatba vegyük bele a pezsgőt, esetleg bort. Megfelelőbb választásnak tűnik viszont egy kellemes illatú friss fűszerekből készített koktél, melynél ne feledkezzünk el a megfelelő díszítésről sem. Készíthetünk szintén frissítő gyümölcsleveket is, melyek a vegetariánusok mindennapi étlapján szerepelnek.

Könnyű előétel

Az előételnél ajánljuk a vegyes salátákat, melyek nem keltenek teltség érzetett, ám mégis megfelelően felkeltik a vendégek érdeklődését incsíklandozó ízükkel. Másik lehetőségként a különböző gyümölcs tál kínálkozik, mely nagyon szépen elkészíthető és emellett biztosítja számunkra a tércparketten szükséges energiát is.

A leves és a főétel

Pont most jön az a rész, amikor megmutatjuk, milyen széles választékből is válogathatunk. Kezdjük a levessel, elkészítésére alkalmas számos zöldségféle is, de lehet akár spenót vagy cékla krémleves is. De menjünk tovább a főételhez, készítésénél illatos fűszerekkel készített tészta jut az eszembe. Nagyon népszerű a lazanja, de a cateringes vendéglátó cégek egyre gyakrabban kísérleteznek rizses, seitan vagy tempeh ételekkel is.

 Gyümölcsös desszert ami mindig sikert arat

Az esküvői menüből nem hiányozhat a desszert. A főétel után tökéletesen frissítő lehet egy ízletes gyümölcs desszert. Friss és édeskés amely tökéletes teltség érzetet biztosít. A vegetariánusok egy része különleges elkalmakkor kivételt tesz és megkóstolják a csokoládé szökőkutat is, ami ránézésre olyan mint egy emeletes torta, bele mindenféle előkészített finomságokat meríthetnek a vendégek.

A vegetariánus menü nemcsak egészséges de ugyanakkor mutatós és illatos is, melyet akár a nem vegetariánus vendégek is élvezni fognak.