Editor

ESKÜVŐI KALLIGRÁFIA

Betűtípus , esküvői meghívók és a szépírás

A kalligráfia (görögül „szép írás“) egy művészet, melyet a régi időkben csak bizonyos emberek sajátították el és a könyvek melyeket írtak művészi alkotásnak tekintjük. A számítógépek korában üdítően hat az emberre egy kézzel készült, egyedi és lélekkel telített meghívó, melyen előtérbe kerül az írás szépsége, esztétikuma, sőt, művészi értéke. A kézzel írt szavak nem tökéletesek, mint a digitális betűtípusok, éppen ezért egyediek és karakteresek- minden egyes darab kicsit más, nincs kettő ugyanaz. Pont eredetiségük miatt alkalmassak az ünnepi események kihangsúlyozására. Az esküvői kalligráfia, vagyis a szépírás egyre népszerűbb azon párok között, akik meg akarják örökíteni a pillanat egyediségét. Nincs egyedibb és személyesebb annál, amikor szépírás kerül egy meghívóra. Egy különlegesen szép kép szavakból, mely örökké emlékeztetni fogja élete legszebb pillanataira.

Szépírásos meghívóink technikája


Az ültetőkártyák készítéséhez minőségi kalligráfikus tus tollakat haszánlok, 3 színből lehet válogatni- fekete, sötét királykék és piros. Minden embernek más az ízlése, ezért különböző betűtipusokból lehet válogatni. Egyes fajták ferdék, kerekebbek, mások méltóságteljesek és egyenesek. Eredeti változat lehet a gótikus szögletes betűtípus, mely pontosan úgy nézz ki mint a középkori kéziratok melyet a szerzetesek írtak. A latin betűtípus klasszikusnak mondható és olvashatóbb, az unciális betűk harmóniát és méltóságot sugároznak. Az ültetőkártyákat egyedi karton papírra készítem, a fehér színen kívül választhat más kedvelt színekből- bézst, rózsaszínt vagy világos lilát is.

kalligráfusról


30éves vagyok és az írás már kiskoromtól érdekelt, a kalligráfiával mint művészettel pár évvel ezelőtt véletlenül ismerkedtem meg és azóta életem szerelmévé vált. Mára nemcsak hobbim hanem kimondott megszállottsággá nőt bennem a kalligráfia iránti érdeklődés. Esküvői meghívók szépírása mellett ha szabad időm engedi különböző dolgokat is készítek, például trikókat, képeslapokat mindenféle alkalomra, de terveztem már saját logót egy ápoló ügynökségnek is.
svadobná kaligrafia
svadobná kaligrafia
svadobná kaligrafia
svadobná kaligrafia